AMIT

twitter facebook
Jornades, seminaris, exposicions

DONES en CIÈNCIA i TECNOLOGIA

premi recerca AMIT-cat

El Jurat de la 5a edició del Premi AMIT-CAT

ha resolt atorgar el Premi ex-aequo als treballs:

“Stem en femení. Noies i tecnologia, per què no?” d’Alícia Roca Aso, dirigit per Lucía Ramis de l’INS Ernest Lluch de Barcelona. i “Les dones i les plantes remeieres” de Georgina Reyes Soler, dirigit per Jezabel Palacios de l’Institut Font del Ferro de Palafolls.

Així mateix, atorga la menció de Finalista al treball:

“Segle XXI. Segueix la dona STEM a l’ombra dels homes?” de Carlota Moragrega Garriga, dirigit per Ana Mª Buñuel del Col·legi Pare Manyanet-Les Corts de Barcelona.

Motivacions de la resolució

Bases de la convocatòria

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc en una data encara per determinar. S'anunciarà oportunament.


Acte de lliurament del IV Premi AMIT-Cat per a Treballs de Recerca del Batxillerat

Dijous 20 de juny de 2019 de 15:00 a 19:00
Sala d'actes. Edifici C - Facultat Ciències i Biociències
Universitat Autònoma de Barcelona

premi recerca AMIT-cat

15:00-17:00 Projecció de la pel·lícula "El enigma Agustina dirigida i protagonitzada per científics i científiques de l’Instituto de Astrofísica de Andalucía

17:00 19:00 Lliurament de premis

Primer Premi:

 • Gènere i ciència. Andrea Castarnado Ruiz. Tutora: Cristina Salas Guerrero

Finalistes:

 • ¿Científica? Sí, claro, ¿Por qué no? de Mariluz Mangue Owono Bopelebo. Tutor: Sergi Pitarch González
 • El paper de la dona en el món dels videojocs de Marina Ortega Picazo. Tutor: Xavier Soler Monné.

XIII Assemblea general d'AMIT-Cat

24 d'abril a les 17:00 (només per a sòcies)

A les 18:00, després de l'assemblea hi haurà una taula rodona per compartir l'experiència de professionals de diferents àmbits que pertanyen a diferents associacions


El 17 de juliol de 2018 va tenir lloc la trobada "Científiques a prop IV".

Científiques joves de diferents institucions i àrees de coneixement ens van explicar algun aspecte de la seva recerca de forma amena i amb format de curt monoleg. Les contribucions van ser:

 • In-situ electron microscopy: playing with nanomaterials. Gemma Martín, UB
 • Diagnosis of acute leukaemias by image analysis of blood cells. Laura Boldú i Nebot, UB
 • Research Geologist. What’s my job like?. Cristina Biete Castells, ICTJA-CSIC
 • CO2: hero or villain? Ana López, ICMAB-CSIC
Cap-IV

L'esdeveniment va comptar amb la participació de les assistents a l'escola d'estiu "Diversity in the Cultures of Phyiscs". Aquesta escola es desenvolupa en el context de l'associació estratègica Erasmus + entre la Freie Universität Berlin, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Uppsala Universitet, la Universitat de Manchester i la Universitat de Sheffield. Es tracta d'un programa d'intercanvi bilateral per joves dones físiques amb l'objectiu de facilitar la transició del grau als estudis de màster o doctorat i obrir-los perspectives transnacionals per a una carrera en física.

Aquest curs, 2017-2018, l'escola va dirigida a joves físiques de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat d'Uppsala. Té lloc a Barcelona (del 16 al 29 de juliol) i en Uppsala (del 13 al 26 d'agost).

Cap-IV

 

XII Assemblea general d'AMIT-Cat

11 d'abril a les 16:00 tindrà lloc la XII Assemblea d'AMIT-cat (només per a sòcies)

A les 17:00 va tenir loc la trobada oberta a tothom, amb xerrada, presentació del projecte STEM amb tu i el lliurament dels premis de la 3ª concocatòria per Treball de recerca del Batxillerat.

 

 

El 8 de novembre de 2017 va tenir lloc la trobada "Científiques a prop III", en el marc de la Setmana de la Ciència 2017.

Científiques de diferents institucions i àrees de coneixement ens van explicar algun aspecte de la seva recerca de forma amena i amb format de curt monoleg. Les contribucions van ser:

 • Bioetica y Ciencia  (M. Angeles del Brio)
 • Inteligencia artificial para la clasificación automática de células  sanguíneas (Andrea Acevedo)
 • Entre-tejidos. Permorfar la política, encarnar la política: el caso de  estudio de Sindillar (Paula Estalayo)
 • Diagnóstico de leucemias agudas mediante análisis de imágenes de  células sanguíneas (Laura Boldú)
 • A través del espejo y lo que Claudia encontró allí (Claudia Millán)
 • Una lupa molt especial (Imma Martínez)
Cientifiques a prop III

 

El 3 de maig, a l'Institució Milà Fontanals, C/Egipcíaques, 15. Barcelona. Va tenir lloc lÁssemblea anual d'AMIT-Cat seguida de:

 • 17:45 "Ciencia pop: un acercamiento a la información y divulgación científica" per Victoria Toro, Directora de Comunicació d'AMIT. En qué consisteix la comunicació de la ciència? Perqué és important? Quines coses ha de saber una científica per apropar-se, sense por, a la comunicació i la divulgació científica.
 • 19:00 Lectura teatralitzada "Madame du Châtelet y sus seguidoras en Instagram". Acte dintre de la programació En paral·lel de l'Inspiraciència-2017). Cartell.
chatellet

 

Amb motiu del "8 de març", el dimarts 14 de març de 2017 vam celebrar a La Monroe de la Filmo un altra edició de:

Científiques a prop II

aquesta vegada hem comptat amb la participació d'investigadores del projecte interuniversitari GENERA que te com a objectius (resum):

 • Identificar els valors i les pràctiques subyacents a la presa de decissions dels investigadors i de les investigadores.
 • Examinar biaixos relacionats amb l'activitat realitzada per lles dones a la ciència.
 • Comparar biaixos de gènere en diferents ambients de treball.
 • Evaluar línees d'acció estratègiques dirigides a promocionar les vocacions científiques i propiciar el mentoratge del personal de recerca
La-Monroe-II

Amb motiu de l'11 de febrer: Día de les dones i les nenes a la ciència va tenir lloc una Jornada-Taller titulada:

Kit bàsic de la carrera científica

Organitzada entre Facultat de Ciències de la UAB, l'Observatori de la Igualtat de la UAB i AMIT-CAT. L'acte va tenir lloc el 10 de febrer a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències de la UAB.

Jornada-taller-UAB
   

En motiu de la Setmana de la Ciència vam preparar una trobada per passar una estona amb científiques en un ambient distés.

A La Monroe de la Filmo el dijous 17 de novembre de 2016

 

La Monroe

 

Jornades Radicalment Feministes 2016.

AMIT-Cat participa activament a les Jornades tindran lloc a Barcelona els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016 i seran una trobada important, creativa, enèrgica i energètica on la diversitat de pensaments, de sentirs, de fers, d’identitats i d’opcions es trobaran per compartir i intercanviar i carregar piles. Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (Edifici Roger de Llúria). c/Ramon Trias Fargas, 25-27. Programa.

AMIT-Cat a les JRF

Dones remarcables – Dones de ciència. Des del 11 de febrer de 2016 (Dia internacional de les dones i nenes en la ciència) i fins el dia 8 de març (Dia internacional de la dona) les vitrines de la Biblioteca de la UAB acullen l’exposició que ha comptat amb la col·laboració de la professora Gemma Garcia del Departament de Física, i de la directora del Laboratori d’Ambient Controlat, na M. Ángeles Benítez, i del Deganat de la Facultat de Ciències.

La (in)visibilitat de les dones i les seves aportacion a les ciències i la tecnologia. IX Assemblea General d'AMIT-Cat. Dimarts, 17 de març de 2015 de les 17:30 a les 20h. Institució Milà Fontanals, C/Egipcíaques, 15. Barcelona. Cartell. Presentació Mujeres con Ciencia. Presentació WikiDones.

Unitats d'igualtat a Universitats i centres de recerca a Catalunya: Experiències i projectes (Taula rodona) Dimecres, 9 d’Abril 2014 de les 17 a les 20h. Residència d’Investigadors, carrer Hospital 64. Presentació

Setmana de la Ciència, 2013. Una tarda amb AMIT-cat. UNA DE NOSALTRES: per què em vaig fer sòcia d’AMIT-CA. CIÈNCIA i NEGOCI amb “l’ALTRE”: la dona nomenada Venus Hotentote. 20 de novembre 2013 a les 17h Residència d’Investigadors, carrer Hospital 64. Cartell.

Jornada de debat. Xerrada:La situació de les joves investigadores a les Fundacions de Recerca de Catalunya amb Inma Peral del Laboratori de llum Sincotró i Maria Montoya del CReSa. Conferència convidada: La insoportable desigualdad en la aplicación de la ley, per Marisa Fernandez (membre de l'Associació de dones Juristes). 15 d'abril de 2013 a les 18:00. Institució Milà Fontanals, C/Egipcíaques, 15. Barcelona. Cartell.

Presentacions d'AMIT-Cat als centres de Universitat Autònoma de Barcelona. Primavera de 2013. Cartell.

Presentació d'AMIT-Cat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinacia, 13 de febrer de 2013. Facultat de Ciències i Biociències, 27 de febrer de 2013. Presentació

Ciència i Génere a Europa: un balanç recent. IV Assemblea General d'AMIT-Cat. Teresa Torns presenta part dels resultats del projecte europeu Meta-analysis of gender and science research (http://www.genderandscience.org/web/index.php). 12 d'abril de 2010 a les 15 hores a la Residència d'Investigadors c/ Hospital, 64. Barcelona. Presentació.

Dones a l’astronomia. Trobada per Visibilitzar i divulgar les activitats científiques de les dones a l’astronomia. Organitzat per AMIT-cat. Amb la participació de Natalia Alonso (Arqueòloga UdL i sòcia d'AMIT-cat), Cesca Figueras (Astrònoma, UB) i Adriana Kiczkowski (Consultora). Dilluns 23 de novembre a les 18:30h a la Sala Alfred Perenya de l’IMAC al Avinguda Blondel, 64. Lleida. Veure cartell. Imatges.

Dones a l’astronomia. Trobada per Visibilitzar i divulgar les activitats científiques de les dones a l’astronomia. Organitzat per AMIT-cat. Amb la participació de Joaquina Álvarez Marron (Presidenta d’AMIT-cat), Cesca Figueras (Astrònoma, UB) Eulalia Perez Sedeño (Filòsofa, CSIC) Dijous 29 d’octubre a les 19h a la Sala Gran (3ª Planta) del Centre de CD Francesca Bonnemaison, C/Sant Pere més Baix, 7. Barcelona (Veure cartell). Imatges.

Estrategies per impulsar la carrera investigadora de les joves. III Asamblea General de AMIT-Cat. Residència d'Investigadors/es del CSIC. 26 de març. Programa Amb la participació de Joaquina Álvarez, Presidenta d'AMIT-cat (Presentació). Sara Berbel, Directora General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball del Departament del Treball de la Generalitat de Catalunya, i Carmen Vela, Presidenta d'AMIT (Presentació). Imatges.

Dona i Recerca a Catalunya. Residència d’Investigadors, Barcelona. 9 de març de 2007. Programa, Presentació AMIT-CAT

Estratègies per a promoure el lideratge de les dones en la recerca científica. IV Assemblea General d’AMIT. Residència d’Investigadors, Barcelona. 11 de novembre de 2005. Programa

Taula Rodona “Dones i Recerca a Catalunya, Universitat de Lleida, 24 de novembre de 2004. Anunci

Exposició “La otra mitad de la ciencia. 2004 i 2005. Exposada a: Residència d’Investigadors, Barcelona; Facultat de Veterinària, UAB; Universitat de Lleida; Facultat de Ciències, UAB; Escola Politècnica Superior d’Enginyeria, UPC, Vilanova i la Geltrú. Imatges


 • Seminari Dones i Ciència, Facultat de Biologia, Universitat de Barcelona, 12 de novembre de 2003. Triptic
Accions
premi recerca AMIT-cat

DONES en CIÈNCIA i TECNOLOGIA

Premi AMIT-Cat 2020

Per fomentar la inclusió de la perspectiva de gènere en els treballs de recerca de batxillerat de qualsevol temàtica.

Fi del termini: 28 de febrer de 2021

 

  premi recerca AMIT-cat

  IV Premi AMIT-Cat per a Treballs de Recerca del Batxillerat, 2019.

  Per fomentar la inclusió de la perspectiva de gènere en els treballs de recerca de batxillerat de qualsevol temàtica.

  Fi del termini: 24 de febrer de 2019

   

   

  guanyadora i finalista

  3er Premi AMIT-Cat per a Treballs de Recerca del Batxillerat

  L'11 d'abril de 2018 es van lliurar els premis corresponents a aquesta edició.

  • Finalista: Berta Voltà, Título: L'altra cara de la Ciencia. Institut Gelida. Tutores: Conxita Salvadó / Gemma García.
  • Primer premi: Carla Ayuso, Título: No puc ésser allò que no veig. Escola de les Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona. Tutora: Mamen Gargallo

  En aquesta ocasió les integrants del jurat foren: Dra. Teresa Torns, Dra. Assumpció Vila, Dra. Carmen Ocal y Dra. Mª Ángeles Benitez.

   

  Premi-2016

  1er Premi AMIT-Cat per a Treballs de Recerca del Batxillerat

  28 d'abril de 2016

  Delegació del CSIC. Egipcíaques, 15, Barcelona

  Treball Guanyador:

  Plantes Medicinals

  • Alba Bruch Camprubí i Anna Guitó Viladrell
   IES d'Auro. Santpedor (Barcelona)
  Treball guanyador


  Treballs Finalistes:

  La utopia d’una publicitat feminista

  • Claudia González Caballero
   IES Puig Castellar. Santa Coloma de Gramenet
   (Barcelona)
  Treball Finalista

  La bellesa com a institució i la seva influencia en la trajectòria de vida de les dones occidentals

  • Mireia Rodríguez Trullàs i Berta Farell Homs
   Institut Vallès. Sabadell
   (Barcelona)
  Treball Finalista

  La història de les dones i la ciència

  • Alba Vidal Domènech
   IES Pius Font i Quer. Manresa (Barcelona)
  Treball Finalista
 • "1er Premi AMIT-Catper a Treballs de Recerca del Batxillerat". Fins al 22 de febrer de 2016. Bases per participar. Díptic.
 • “Sol·licitud d’integració de les polítiques europees sobre “dona i ciència” en el IV Pla de Recerca de Catalunya”. Presentat a la FCRI, el DURSI, el CIRIT i l’AGAUR. 2004. Dossier
 • Participació en la revisió quant a aspectes de gènere al IV Pla de Recerca i Innovació de Catalunya (2005-2008). Desembre 2004.
 • Participació en la Comissió de Dona i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya des de la seva creació, 2005. (DOGC Núm. 4518 – 25.11.2005).
Participació en jornades
 • Participació en la Taula rodona: CIENTÍFIQUES. organitzada conjuntament pel iiEDG i el CCD Francesca Bonnemaison. Programa. Entrevista a Montse Novell (AMIT-cat) El Periódico 1 d'abril de 2009.
 • Col·laboració a la Open Session de la Conference WIST Barcelona: Gender, Science and Economy. Exploring Women’s Participation in Technology Transfer, Incubation and Entrepreneurship (TIE) Conference. Barcelona, 11-13 de juny de 2008.
 • Col·laboració a l’Exposició “Apropa’t a la ciència”. Palau Robert, 2006-2007
 • Participació a la Jornada de la Network of Excellence “Knowledge-based multicomponent materials for durable and safe performance”, Castelló, Novembre 2005.
 • Ponència “Women and research: a challenge for Europe” al Seminari “Gender aspects in R&D projects”. CIDEM, Barcelona, Setembre 2004. Ponència
 • Participació a la 8th International Conference on Public Communication of Science and Technology, Forum Barcelona, Juny 2004. Poster
 • Participació a les II Jornadas de jóvenes investigadores, Saragossa, Març 2004.