Catedràtica al Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es llicencià en Química el 2000 per la Universitat de Barcelona (UB) i es doctorà en Ciència i Tecnologia de Materials el 2005 per la UB.

Ha dut a terme estades postdoctorals tant en centres nacionals (Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia) com internacionals (ETH-Zürich). Ha rebut diversos premis al llarg de la seva carrera: Westinghouse Prize el 2005, Materials Today Cover Competition 2010, Science As Art del MRS Spring Meeting 2014, L’Oréal-Unesco “For Women in Science” 2014 i International Rising Talents 2016.
La seva recerca se centra en la síntesi i caracterització de materials nanoporosos per a aplicacions magnètiques i energètiques. Ha estat investigadora principal d’un nodrit nombre de projectes europeus de recerca i educacionals.


Des dels seus inicis, ha participat en activitats de divulgació científica adreçades tant a estudiants de primària com de secundària i al públic en general (TEDx Talk Sant Cugat 2015).
S’ha involucrat també en projectes que pretenen identificar els obstacles que impedeixen l’avenç de les dones dins de la carrera acadèmica (projecte europeu DIVERSITY).