Professora Associada de Recerca al Instituto de Salud Global de Barcelona (ISGlobal) i Investigadora Sènior en el Centro de Investigação em Saúde de Manhiça (CISM), Moçambic, es llicencià en Medicina i Cirurgia per la Universidad de Zaragoza el 1998, i es doctora en Salut Publica el 2009 per la UB.

 

Metgessa i Professora Associada de Recerca al Instituto de Salud Global de Barcelona (ISGlobal). Investigadora Sènior en el Centro de Investigação em Saúde de Manhiça (CISM), Moçambic. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universidad de Zaragoza, i Especialista en Medicina de Família i Comunitària (2002). Va realitzar estudis de Màster en Parasitologia i Medicina Tropical a la UB, MSc in Epidemiology a la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), i es doctora en Salut Publica a la UB el 2009.

Els seus treballs com a investigadora es centren en els problemes de salut que afecten a les poblacions més vulnerables, dones embarassades i nens en països amb pocs recursos. Aquest interès la va portar el 2002 fins al Centre d’Investigació en Salut de Manhiça, Moçambic, on va treballar i residir varis anys, i on va realitzar estudis d’ avaluació d’estratègies pel control de la malària durant l’embaràs. Posteriorment els seus treballs es centren en malalties que es poden prevenir per la vacunació en l’embaràs (virus respiratori sincitial, estreptococ grup B, Bordetella pertussis, virus Influença), amb l’interès d’avaluar noves vacunes en embarassades que protegeixin la salut de la mare i la dels seus nadons. L’any 2016 va rebre el premi de la Fundació L´Oreal – Unesco “For Women in Science”. Actualment, és Professora Associada de la UB i imparteix classes al Màster d’Investigació Clínica i el Màster en Salut Global, coordinats per ISGlobal i la UB.