Skip to main content

Presentació

Avui dia la majoria de les persones que finalitzen estudis universitaris a Espanya i que obtenen les millors qualificacions són dones però la participació de les dones a l’activitat investigadora i docent és molt lluny de ser igualitària respecte de la dels homes i decreix notablement a les escales professionals més altes .

Història

El novembre de 2002, l’AMIT es presenta a Barcelona.

Quisque malesuada placerat nisl. Nullam nulla eros, ultricies sit amet, nonummy id, imperdiet feugiat, pede. Phasellus nec sem in justo pellentesque facilisis. Aenean commodo ligula eget dolor.

Neix Amit Catalunya

2004

Des del març de 2004, les associades a Catalunya comencem les activitats del que s’estableix com a node d’AMIT a Catalunya, que formalment es constitueix com a l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-Cat).

2007

El Febrer de 2007 queda enregistrada al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.

Objectius i estratègies

Defensem la igualtat d’oportunitats en l’activitat investigadora, en la promoció professional i en la participació en la presa de decisions, i això perquè és un dret, no com a concessió.

  • Treballem per a fer més visible l’activitat professional de les investigadores, denunciem l’existència de situacions discriminatòries i els mecanismes que hi porten.
  • Organitzem reunions i seminaris i recolzem iniciatives que ens ajuden a ser conscients de que el “sostre de vidre” existeix però que el podem trencar. Actuem com a veu i nexe de comunicació i col·laboració obert a totes les investigadores en tots els camps.
  • Reclamem el compliment de les normatives europees per a la consecució de la paritat de sexes, sense malmetre l’excel·lència investigadora.
  • Col·laborem amb les administracions, institucions i fundacions nacionals i internacionals que promoguin accions positives, correctores del desequilibri de sexes a la recerca científica i tecnològica.
  • Reclamem als centres de recerca, les universitats i la indústria que posin en marxa plans d’acció per a detectar biaixos de gènere en els procediments d’admissió i promoció de personal, i que es promogui la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal de dones i homes.