Skip to main content

El 17 de juliol de 2018 va tenir lloc la trobada “Científiques a prop IV”.

Científiques joves de diferents institucions i àrees de coneixement ens van explicar algun aspecte de la seva recerca de forma amena i amb format de curt monoleg. Les contribucions van ser:

  • In-situ electron microscopy: playing with nanomaterials. Gemma Martín, UB
  • Diagnosis of acute leukaemias by image analysis of blood cells. Laura Boldú i Nebot, UB
  • Research Geologist. What’s my job like?. Cristina Biete Castells, ICTJA-CSIC
  • CO2: hero or villain? Ana López, ICMAB-CSIC

L’esdeveniment va comptar amb la participació de les assistents a l’escola d’estiu “Diversity in the Cultures of Phyiscs”. Aquesta escola es desenvolupa en el context de l’associació estratègica Erasmus + entre la Freie Universität Berlin, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Uppsala Universitet, la Universitat de Manchester i la Universitat de Sheffield. Es tracta d’un programa d’intercanvi bilateral per joves dones físiques amb l’objectiu de facilitar la transició del grau als estudis de màster o doctorat i obrir-los perspectives transnacionals per a una carrera en física.

Aquest curs, 2017-2018, l’escola va dirigida a joves físiques de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat d’Uppsala. Té lloc a Barcelona (del 16 al 29 de juliol) i en Uppsala (del 13 al 26 d’agost).